Menu Sluiten

Kantoorplanten


Kantoorplanten

Als u wil dat uw kantoor er zeer trendy en zeer stijlvol uitziet, dan moet u overwegen om gebruik te maken van kantoorplanten. Dit is de perfecte oplossing om elk kantoor een elegante en stijlvolle uitstraling te geven.

Voordat u de juiste soort planten kunt selecteren, moet u eerst beslissen over het type plant. Enkele van de meest populaire planten voor een klein kantoor zijn de planten die minimale zorg nodig hebben. Niet iedereen heeft immers een uitzonderlijke groene duim.

Daarom moet je altijd kijken naar het groeipatroon van de plant voordat je beslist of hij geschikt is voor een kantooromgeving. Sommige planten groeien snel en hebben veel zonlicht nodig. Dit is echter misschien niet de beste optie voor kleinere kantoren.

Kantoorplanten kan je vinden in verschillende uitvoeringen. Van kleine kantoorplanten tot vijgenbomen en palmbomen.

Als je eenmaal hebt besloten welk type plant je in je kantoor wenst te plaatsen, kun je nu beginnen na te denken over de plaats waar de plant zal worden geplaatst. De locatie moet bevorderlijk zijn voor de groei van de plant. Dit betekent dat als de plant in de kamer moet groeien, de kamer vrij moet zijn van obstructies en vervuiling. Zo niet, dan kan het gemakkelijk een broedplaats voor ongedierte worden.

Als de plant buiten groeit, mag de plaats waar u de plant houdt ook niet worden beïnvloed door barre weersomstandigheden.

Als je niet in staat bent om de gezondheid van de plant te behouden, dan kan de plant vrij snel verwelken. Dus, de locatie van de planten en de onderhoudsvereisten van de planten variëren afhankelijk van het soort kantoor dat je hebt.

Er bestaan enkele eenvoudige tips om planten te kiezen die geschikt zijn voor kantoren en winkelruimtes. Er is immers een gigantisch aanbod en ruime keuze. Kies in de 1e plaats voor planten die weinig daglicht en geen of een beperkt onderhoud vragen.

Belangrijk is ook dat je best een plant kiest bestand tegen ziekten en droge lucht kan verdragen. Planten die veel water afgeven en zorgen voor een continue luchtvochtigheid van 40% zijn ideaal.

Info over kantoorplanten

Informatie over Kantoorplanten

Een voorbeeld van goede kantoorplanten zijn de Dracaena, de ficus en de bananenplant.

Voordat je begint met het zoeken naar kantoorplanten, moet je ook het ontwerp van de planten en de beschikbare ruimte in het kantoor bepalen.

Dit zou de vorm en grootte van de plant en de groeiomstandigheden omvatten. Je moet ook rekening houden met de verlichtingseisen van de planten.

Dit komt omdat de planten veel zonlicht nodig hebben. Als de planten veel zonlicht krijgen, dan kunnen ze er veel van gebruiken. Als de verlichting niet in het gebied komt, dan zouden ze niet goed groeien. Als dit niet goed wordt overwogen, dan zou dit ook de groei van de planten beïnvloeden.

Er zijn tal van websites op het internet waar je een idee krijgt van de mogelijke verschillende planten die beschikbaar zijn in de markt.

Daarna kan je de planten gaan vergelijken met degenen die je wenst te plaatsen in je kantoor. Je kan ook mensen die je kent vragen naar hun ervaringen met de verschillende planten die ze hebben gebruikt. Als je niet tevreden bent met de antwoorden die je krijgt, dan kan je gewoon zoeken naar anderen die de planten ook hebben gebruikt. Je kunt ook online gaan en wat planten kopen en uitproberen.

Met kantoorplanten kan je best creatief zijn.

Heb je ooit al eens gedacht aan hangplanten en klimplanten?

Meer info over kantoorplanten nu op www.anygreen.be.

Tags

Kantoorplanten |